Wednesday, 6 June 2012

Mengapa, Kenapa , Bagaimana ?

Assalamualaikum



Hehehe, lama den tak post entry baru.Nak wat camano den malas.Haha
Btw, sekarang ni musim cuti sem dah abes.Sabtu ni aku dah kena balik Terengganu.
Haihai la ganu,byebye la s.alam.Sob sob ;-(
Kalau boleh,memang taknak balik. Tapi nak wat guane, demi hidup yang akan datang,ku relakan sahaja.HAHAHA

Ehem ehem pejam celik pejam tak celik2,eyhhh jangann
urmm dah masuk bulan 6.Bulan depan dah puasa gituw.
Pahtu raya,wehuuu! Pahtu pokcik aku nikoh tpi den balik time dye besanding je.
Wajib balik , rugi kalau tak balik;D

Hurmm few days ni,hati den memang tak sedap. Tak tawu la ape pasai..
Haihai lah hati,ekau dah kenape. Jangan lah pkey bukan2.
Dalam masa dua hari yang tinggal ni, aku target nak mentekedarah gile2.HAHAH,nasib kau lah perut. Sebab nnty kat sana taleh makan sedap2 dah. Rindu masakan mama ;-)

Bye katil kesayangan, bye bantal busuk , bye buah hati, bye sume lah <3
Hyehye warden, hyehye kafe , hyehye madam
Raya kita jumpa lagi nok!! 
k bye ;)

Monday, 16 April 2012

Berkorban untuk kegembiraan si dia ;)



Assalamualaikum ;D

Wahh tajuk entry ni jiwang gitu.Teheeee saja je nak mendalami jiwa hati nan lara.
Choiii, lekluu. Hurmm, kadang kala hidup kita ni sekejap atas sekejap bawah. 
Macam rollercoaster wehuuu kejap pusing bawah wehuuu kejap pusing atas;)

Tak selalu hati kita ni gembira gondang, tapi mesty ada masa kita akan rasa sedih tahap gaban kan kan ? Kunci untuk kita kenal pasti kenapa hati kita selalu macam tuh ialah dari diri sendiri. Habis tuh takan dari orang lain pulak. Normal lah kalau rasa cmtuh. Kalau ekau ekau dan ekau tak rasa pape, lu olang tak normal.Okay joke ;)

Sekarang ni aku rasa life aku macam lost something. Sebab tuh macam ada yang tak kena.
Ada handphone tapi macam tade handphone. Kekadang baik rasa simpan hp tuh dalam kotak harta karun then simpan untuk beribu tahun. Seriously rasa lonely.Hua hua hua ;)
Jangan tanya kenapa entry ni macam biol sikit sebab aku pun tak tawu nak tulis ape, wehuuu.

UNTUK SI DIA <3

Mungkin awak busy kerja, ye saya paham.
Mungkin awak lebih suka spend time dengan kawan2 awak, ye saya paham
Mungkin ada banyak benda penting dalam hidup awak, ye saya paham.
Tapi kenapa kita dah tak macam dulu ? itu memang saya tak paham T.T

p/s : Jap lagi dia baca, tak pasal pasal aku dapat bebel plus lempang sejibik.

Tolong paham ye wahai jejaka, segila gila , se happy happy , se noob noob perempuan pun, one day hati dia tetap akan tersentuh,maka jatuhlah airmata bercucuran dan berlakunya frust menongeng tak tentu pasal kerana orang yang dia sayang.Hua hua hua

p/s: itu sume aku dah pernah buad der.Tapi DULU lah ;)

Okay bye salam.HAHA



Thursday, 29 March 2012

Assalamualaikum sayang <3



This is for you my love <3
Although we rarely see, rarely spend time together, I still love you no matter where I am. Will you please watch yourself properly. I want you to know that I always remember you. 
Baby,i love you . Thanks for for everything .

You will never be replace baby.
Thank you for always being beside me when i was difficult , sad or happy.
Thank you for the gift baby. I am really appreciate that <3
THANK YOU MY LOVE !

Remember the promise that we have made baby .
Im lost , Im vain
I will never be the same
WITHOUT YOU <3



Friday, 17 February 2012


Assalamualaikum

VARSITY, fuhh baju idaman ;)
Dah lama actually carik baju nie, tapi tak jumpa ouh-,-'
And Alhamdulillah, jumpa juga dekat FB , beli secara online laa.There are a few type of varsity that i have found.Memang dah teringin sangat nak beli baju cam gini.Hadoiii~

The price pun berpatutan, if baju tuh under RM50, tuh bukan varsity namanya;)
Beli baju mahal pun bukan selalu, hehe. Dua tiga kali pandang memang nampak cm biasa je.But then , bagi aku baju tuh cool plus smart.Gahhhh i need those varsity -,-'

Meyh meyh aku tunjuk a few of varsity yang aku suka :-


love that blue black varsity


Love this one !

Haaaa, semalam dah try mintak green light dekat ayah pasal baju ni.
Dia belum decide lagi patut beli ke tak. Cisss, Closing date batch varsity ni 19/3/2012.
Hurmm sedih kalau tak dapat weyh. Dah teringin sangat ni ;)

Hope that i will those varsity secepat mungkin ;)


Tuesday, 31 January 2012

Perangai Manusia ;)



Nak tahu kenapa tajuk entry aku cmni ? Sebab lately ni ramai sangat manusia yang tak sedar diri yang dia sendiri ada banyak membuat kesalahan. Hidup yang semakin meningkat ni pemikiran pun kena lah matang. Tak salah nak bercakap tentang seseorang / sesiapa pun. Tapi BERPADA-PADA lah.Wa pun tak sempurna mana, selalu jugak buad salah, tapi wa ingat wa siapa, wa tawu wa buad ape.Wa tade nak ulang kesalahan berturut-turut.Lu terasa ? Wa tawu lu mesti nak mencarut lepas ni. Hah! wa da paham sangat perangai lu .

Sebelum kita nak bercakap tentang seseorang tuh. cuba pandang diri sendiri dahulu.
Dah cukup bagus ke kita ni, dah cukup sempurna ke kita ni ? Dah pandai sangat ke kita ni ?Kita ni dipandang tinggi ke ? Kita ni dah beradab sangat ke ? Kita ni dah Cukup baik ke ?Kita ni langsung tade buad salah kat siapa-siapa ke ?
CUBA FIKIR SEJENAK !

Bila kita ditegur , terima dengan baik. Orang yang nak menegur tuh pun gunalah cara yang baik, baru orang pandang kita tuh dengan pandangan yang baik.Kalau awak sendiri yang dah berperangai macam tuh, memang lah orang lain pandang pelik kat awak. PERNAH FIKIR MACAM TUH ? Menegur sama erti dengan nasihat yang baik. Bukan memerli tak tentu hala. AWAK FIKIR AWAK BAGUS SANGAT ?

Awak sibuk dengan hal orang, ape orang buad, ape orang pakai, cara orang berjalan, cara orang bercakap, TAPI, awak tuh dah bagus sangat ke ?Tuhan dah jadikan kita sebagai manusia yang berakal, guna lah akal tuh sebaik mungkin. Masing- masing ada cara masing-masing. Jadi manusia tuh biar berguna. Jangan jadi USELESS ;)

Kalau 24 jam mulut tanpa henti memerli orang lain, memang lah tuhan akan balas balik apa yang kita dah buad. Awak cakap awak ingat tuhan , tapi bila awak memerli orang tuh ada awak ingat tuhan ? Kalau tuhan tak balas kat akhirat, dekat dunia lagi tuhan dah balas.


Ingat , tiada siapa yang sempurna termasuk aku.
Gua buad hal gua, lu buad hal lu !
Lu nak tarik sume, lu pegy . 
Mulut lu tak benti2 perli, gua tade hal.
Dosa lu yang jalan bukan gua ;)


ASSALAMUALAIKUM







Saturday, 7 January 2012

Teringin juga nak rasa apa itu bahagia ;')

ASSALAMUALAIKUM
7 / 1 / 2012

Apa itu bahagia ? Aku nak juga tahu. Rasa bahagia? memang pernah, tapi bukan selalu.
Ada masa kita rasa macam dunia ni happy sangat, tapi kadang kadang rasa macam kita takda pape. Maybe itu yang aku rasa sekarang. Hanya tuhan tahu apa yang aku rasa.Setiap manusia ada tahap kesabaran masing2.Sama macam aku. Aku rasa nak menangis sekarang pun macam tak guna. Bukan saya dapat pape pun kan awak ;)

Awak sehat ke kat sana ? Awak dah makan ? Awak baik baik je kan ? Hurm saya tawu kita dah jarang berhubung. Tapi saya harap sangat awak jangan lupa saya yea ;) Awak tahu saya sayang awak kan ? Masing2 dah besar dan matang. Saya bukan budak2 nak paksa2 awak lagi. Tapi saya harap awak pun macam tuh jugak. Tolong jaga diri awak baik2. Kita jauh bukan boleh jumpa selalu. Awak baik, saya baik. Awak sakit, saya sedih. Awak tahu kan saya sayang awak macam mana ?

Untuk awak, jangan sia siakan saya. Saya akan jaga hati awak sama macam awak jaga hati saya sayang. I love you sayang <3


Saturday, 31 December 2011

Homesick !



Nak balik shah alam boleh ? Tteibe harini rasa rindu kat mama ngn ayah even diorunk 
baru je hantar aku tadi. Berat hati sangat2 ni. Tak tawu nape ;(
Cepatlah bulan 3, aku nak balik sana.Sini bosan, cm tade ape pun.
Biar ar owg cakap aku cm budak kecik pun, tpi mmg aku berat hati sangat2 nak biarkan
mama ngn ayah balik tinggalkn aku. aku tanak dok sini lama2.

Isnin ni befday aku, sama dengan befday mama jugak.
first time aku tak sambut befday sama dengan mama ayah.Sedih sangat sangat weyh ;(
I need my baby boo now.

Test dah nak dekat, buku langsung tak bukak lagi.
tade mood na buad semua tuh.Dalam kepala ni cume pikir nak balik shah alam je!
Kenapa ngn aku harini pun tak tawu.Jiwa tak stabil
MAMA & AYAH , ina nak balik ;(