Saturday, 31 December 2011

Homesick !



Nak balik shah alam boleh ? Tteibe harini rasa rindu kat mama ngn ayah even diorunk 
baru je hantar aku tadi. Berat hati sangat2 ni. Tak tawu nape ;(
Cepatlah bulan 3, aku nak balik sana.Sini bosan, cm tade ape pun.
Biar ar owg cakap aku cm budak kecik pun, tpi mmg aku berat hati sangat2 nak biarkan
mama ngn ayah balik tinggalkn aku. aku tanak dok sini lama2.

Isnin ni befday aku, sama dengan befday mama jugak.
first time aku tak sambut befday sama dengan mama ayah.Sedih sangat sangat weyh ;(
I need my baby boo now.

Test dah nak dekat, buku langsung tak bukak lagi.
tade mood na buad semua tuh.Dalam kepala ni cume pikir nak balik shah alam je!
Kenapa ngn aku harini pun tak tawu.Jiwa tak stabil
MAMA & AYAH , ina nak balik ;(

Friday, 25 November 2011

Welcome to UITM Chendering Terengganu -,-'



Assalamualaikum , sorry lately ni memang dah jarang yang teramat2 online sume benda alah.busy gile plus bosan-,-' Rasa nak nangis rindu shah alam pun ada gak.haishhhh
Btw, sini memang kurang entertainment. MEMANG KURANG, tapi environment okay lah.Kolej dekat dengan kampus.jalan kaki terkedek2 pun boleh =) 
Tapi tuh la, sekarang musim hujan kan. Hari2 hujan dohh -,-' nak keringkan baju pun belum tentu seminggu leh kering.Tuhan je tawu betapa sabarnye la aku ngn member2 laen.

Btw, aku dah ade member baru tapi member lama takan la aku nak lupakan.
Mira meow2, shila, hanim, wawa,syira aka lutut longgar (jgn mara haa) ,kecik michiko and the last one rabia aka rauda.HEHE=)
Semua satu kepala, okay laa. Tade la aku buhsan mmbawa maut.
Untuk mmber aku yang kat uitm jaoh2 tuh, take care la eyh. 
Sarah, nadzirah, mardiah , i mish you so much babe ;D
sumpah rindu korunk gile dohhh.

Seriously aku dah bosan makan maggi kat sini, SETIAP HARI -,-'
Makanan dah la mahal2. tak sedap noob!HAHA

k laa, mmber aku si mira meow2 ni dah ajak gy dating tepi bukit bukau ni.HAHA *kau jgn mara eyhh =)

LOTS OF LOVE
      QISH

Monday, 7 November 2011

Allah lebih sayangkan mereka - AlFatihah


Assalamualaikum, entry ni khas untuk sahabat aku, Afzan Maliki. Salam Takziah untuk Afzan yang telah kehilangan ayah, kakak serta adik yang terlibat dalam kemalangan.
Seriously aku tumpang sedih bile dgr berita ni lagi2 pada malam raya haji.

Ya Allah, tabahkan lah hati sahabatku untuk menghadapi musibah yang melanda pada keluarga beliau.Alhamdulillah dye cume cedera ringan sahaja, tapi ibu serta adek cedera parah. Aku doakan semoga ibu dan adek kau cepat sembuh.Jenazah ayah, kakak dan adik dibawa pulang ke kampung - terengganu.

Actually aku baru je jumpa dye jumaat lepas itupun masa nak ambil sijil spm.
Untuk Afzan, aku dengan kawan2 yang lain always support kau. Aku harap kau banyakkan bersabar dalam menghadapi ujian hidup. Kau masih ada the member of Ex-5PA. Allah lebih sayangkan mereka.Semoga Allah tempatkn mereka dengan orang2 yang beriman. Al Fatihah

Wednesday, 19 October 2011

Rebonding rambut, tak rosak ke ?

Blog blog blog, sudah lama kita tidak ketemu.Hehe,sorry lately ni malas sesangat nak update.Busy ouhhhh.ni pun sebab dah bosan baru rajin jari jemari ni nak menaip =)



Pasal tajuk entry aku hari ni, actually aku baru buad rambut .Memang duit aku terbang melayang sebab mahal bebenor.Cekik darah pun ada gak tuh. Dah tawu aku ni regular customer kat situ bagi lah diskaun sikit ke.Disebabkan rambut aku ni dah bengkok, sikit jelah so aku buad lah rebonding.Malas nak potong memotong sebab nnty lagy kena bayar lebih.3jam terkontang kanting rambut aku kena belasah ngn abg2 kakak2 kat situ.

Then bila dah siap, mama bising ==' dia cakap sama je, tade perubahan pun.Trim lah rambut tuh.Aku malas sebab nnty kena bayar lagy mahal.Pedulik apeh aku.hahaha =)
Actually pasal rambut rebond ni,korunk kena la pandai jaga.Jangan selalu sangat guna iron rambut tuh, nnty cepat kering then nipis sesangat2 macam jerangkung lagy2 yang rambut mmg dah nipis tuh.Ada gel khas tuh rambut tuh pakai lahh.So rambut korunk sentiasa nmpk lurus =)

Dah agak malas aku nak cite lebih lebih ni,nak taawu lebih lanjut sila cari di GOOGLE.
Hahahaha =) love you!

Monday, 3 October 2011

Thanks Ayah fot the gift ! Sayang Ayah =)

Okay, gila lama tak meng-update blog ni.Haa, ta tawu lah kenapa en jadi malas cm gini Btw, Hp lama den dah berkecai 1000 ! Hahaha, dasyat tak ? dasyat tak ? Benda alah tuh dah jatuh banyak kali tawu. So tak dpt lah nak diselamatkan.haha =)
So ayah dengan baiknya telah membelikan hp baru.Okay aku dah konpius tak tawu nak pilih mana sebab aku pengguna yang agak ganas en en =)
Aku terima jelah hp cmne pun,janji ada kan kan. So i got this new hp, sila lihat pic dibawah : -
>


>


>


>


Okay,hp saya tak secanggih awok semua.Biasa biasa aja =) janji boleh guna sepanjang hayat.*harapcamtuhlah =)
First time pakai ni memang susah gila. kecik cenenot keypad dye.Sebab ni fully touch =="
dah godek2 hp ni biar kasi paham sikit.*pahamkegodektuhape?=)
Not bad lah, even dirikuh mengharapkn hp sony ericsson=)
dapat samsung galaxy pun kira okay apeh.kan kan kan =)
Ayah terima kasih banyak2 sebab melayan karenah anakmu ni yang tak tetap pendirian,yelah kejap den nak yg tuh,nak yg ni plak.HAHA, sabo jelah .

LOVE FROM ME

QISTINA AQILAH =)


Sunday, 18 September 2011

Gudbye UNISEL,say heyhey to UITM Terengganu =')


Fuhh fuhh,tiup sikit blog aku ni.sorry lama gila babun ta mengupdate blog ni.Yelah last aku update pasal kes mamat tuh.Aku membawa diri jiwa lara duka kau tawu.japjap,betul ke ayat aku ni? ha taram jelah =) This week mybe the last week aku belajar kt unisel kowt.sob sob sedih doh =( i have too.taleh na cakap ape,kena je ikot ckp parent aku ni haa.Tak lama lagy aku jadi org terengganu ==" eyh bule ke aku survive sendiri tanpa parent aku? ala3,susah tuh =(

Btw, byk kenangan kt unisel tuh.yang manis2 jela.yang pahit2 blum lagy sebab tak sempat nak abeskan diploma aku kt sana. untuk korunk kt sana,belaja la leklok eyh =) nnty aku rindu korunk,sob sob =(

Bulan ni telampau banyak benda jadi kat aku.Sume yang pahit2. Aku tension gila lah! ramai yang pandang hina kat aku,okay da masuk bab2 sentimental dah =) yela,aku tak sehebad and se hot mereka sume. sebab tuh ramai yang tak suka aku kan kan.Takpe aku dah lali ngn sume ni,yang penting aku jadi diri aku sendiri =)

Untuk cinta? aku tak sedia lagy. aku lebih prefer single. takdelah hati aku ni saket2 lagy kan kan kan.bye,mata aku dah banjir =( kabur2 dah na mengupdate status ni.sorry

Tuesday, 6 September 2011

Selamat tinggal sayang ;')



Dengan hati yang berat,aku betul2 kena lepaskan kau jugak.Maaf,gambar kau kt sini pun aku tepaksa buang ,biar aku takan ingat kat kau lagy. Ya Allah,aku mesti kena lupakan dye.
Sebab dye takan jadi milik aku lagy.Dye dah sah jadi milik orang lain.Even kita dah tade pape,nape aku sebak bila dapat tawu sume ni. susah sangat ,susah aku nak benti nanges.

Z, aku doakan kau bahagia bersama dye.Kau jadi lah suami yang baek.Aku cuma bule ucapkan tahniah utk kau.Mungkin kte mmg tade jodoh lagy.Gambar2 kau,aku buang.Kenangan antara aku dengan kau cukup sampai sini.Aku dah ta sanggup na ingat sume benda nieyh.

Ya Allah,kuatkan lah aku utk lupakan sume kenangan antara aku dan dye.

Friday, 26 August 2011

Selamat Hari Raya =)


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin dan Menyambut Hari Kemerdekaan.Saja je aku wish awal2.Takot nnty dah busy.langsung tak update blog nie.Btw,3 days more nak sambut raya kan kan kan? Cepat betul bulan ramadhan nak abes dah.

Korunk dah abes shopping? jimat cermat la yew.jangan abeskan terus duet uh.hikhik ;)
Btw,kat sini nak bagitawu yg tak lama lagy aku nak benti dari unisel dah.Aku smbung bljar kt UITM TERENGGANU.jaoh kan? nak buad cmne.pegy jela.alhamdulillah ade rezeki na smbung sana.

16 nov,aku dah daftar sana.BYEBYE selangor.rindunya aku kt sni.Yela,mana penah pegy jaoh2.dah laa,malas na bebel panjang2.jaga diri yew;)

LOVE FROM QISTINA

Saturday, 20 August 2011

Test test and test ;'( RAYA RAYA RAYA =)


Hey baby blog,sorry lama gila tak update blog ni.Busy with my test.Seriously even baru satu paper pun da terkontang kanting nak buad.Tady masa buad pun macam2 hal ada.Yang budak depan dok tuka2 paper.HAIYOO ==" Aku yang sit kt belakang pun diam je.Pandang kiri,pandang kanan tapy tak pandang belakang,nnty kena sergah plak.HAHA;)Next week ada paper lagy.Sabar jela ;)

Few days more dah nak raya kan kan ? Dah shopping? Aku pun dah.Baju semua dah cukup.Alhamdulillah ;) Tinggal nak cari new high heels baru je.Tak tawu na carik mana lagy ni.Tade masa ouh ;'( Nak guna sandal laen pun semua da hancuss.HAHA;)

Bulan Ramadhan ni bulan berkat bagi semua umat Islam.Macam2 hal jadi kat aku sekarang.Takpa,selagi aku punya tahap sabar,aku still akan sabar.Hidup ibarat roda,kadang kadang kita kat atas,kadang kadang kita ada kat bawah.Biar lah apa orang laen na cakap pasal aku,yang penting aku tawu sape aku,and aku tak lupa diri.

Btw,meyh meyh lai lai layan lagu raya.Menghibur hati duka lara dengan lagu raya;)
Nak raya uh raya lah.Hari merdeka jangan lupa ye;) Adek adek comel sekalian,maen mercun uh hati2 yew.Nnty ada yang hilang jari,hilang tangan,hilang kaki,hilang pusat.Okey,aku da merepek dah ;)

LOVE FROM ME,QISTINA ;)

Wednesday, 10 August 2011

BERKAWAN biar ramai, BERKASIH biar satu ;)



A few days ni,so many prob datang terjah2 aku tanpa henti.seriously penat sangat nak melayan semua perkara yg macam rubbish uh.Nak berkawan pun salah.Aku tak paham betul la ngn orang sekarang,sekadar tegur HI pun salah.Sini ar nak cite en,aku kawan ramai uh tade lah ramai sgt.Tapy bak kata pepatah, BERKAWAN BIAR RIBU,BERKASIH BIAR SATU . So takde masalah en kalau kita sebagai insan biasa nak menambahkn kenalan. Sekadar tegur biasa2 kat FB uh,benda biasa je.Tak lebih,tak kurang.Janji kita tawu yang kita ni cuma kawan biasa je. Tapy masalah sekarang ni,bila aku atau KAWAN2 LELAKI aku walling2 kt FB uh,ada awek2 yang kurang senang.Siap add aku,then takpelah.aku ta kesah.But chill la weyh,bila aku ta sempat na approve korunk uh,dah sebok2 suwoh kawan2 hang or adek beradik hang yang laen dok add aku bagai na gila.Bila da approve,hang dok hentam aku NON STOP.weyh,relax dah la.macam aku tak penah ada bf plak.but takdelah nak OVER ACTING cam korunk.Jadi manusia ni,kena la pandai berfikir.Korunk tgok status aku single,korunk risau aku cantas mencantas BF korunk? baek aku mengisi masa lapang aku mencantas pokok2 aku yg cm hutan belantara kat luar umah uh.Aishh,aku pun banyak benda lagy na pikir,na buad daripada melayan perangai korunk yang cm budak2 uh.Kita ni perempuan,biar la sopan sikit bahasa uh okay. Aku kalau buleh saba,aku diam kan je.Tapy setiap orang ade tahap kesabaran masing2 kan? Aku pun sama.So sendiri pikir la eyh. Jangan dok terjah aku membabi buta.Bulan puasa kan ni,so tolong hormat lah.

P/S : DAH NAK DUA MINGGU UMAT ISLAM BERPUASA,TA SABAR NA RAYA YAW! TAPY RASA RAYA TAHUN NI CAM BUHSAN JE.AIYOOO =="

Friday, 5 August 2011

what goes around comes around !



For you loser,you dont know anything bout me.So just shut your mouth off.Wahai manusia,bila aku dah bagy muka,kau lagy pijak2.Kau cube diri kat tempat aku,baru kau tawu ape aku rasa.Before this aku layan kau baek,tapy last2 cm haram kau balas.Kau tuduh aku suka buad2 cerita.Jangan jadi budak yang tak ada akal doh! sikit haram pun aku tade buad cite pasal kau lah shit! kau tak tengok cmne aku marah kau lagy kan?Aku pkey kau budak,sebab uh aku diam kan jew.Tapy makin lama makin melampau dah kau nieyh.sekarang kau dengar sini,hidup uh cm roda,ada masa kite kat bawah ade masa kita dekat atas.Memang sekarang kau rasa kau cukup baek sangat,tapy ingat tuhan uh maha esa.sekali dye balas,tak tertanggung hidup kau nak tahan semua.






 "weh! hati-hati bila cakap. nak dengar ckap mbr ko ang yg dah matang sgt uh. aku bule bg apa yg aku chat dgn bdk uh! sikit pun tak goyang. dah kata aku mcm2 block lajk en. mmg ang niy jenis reka cte or suka make story? sumpah weh aku tarak hingin ppun maki ang. kang aku maki, ang dk buad suci lak en tulis kat status. tolong ah! aku dah cukup angin dah niy. aku dgn heykal tau ah apa yg ang tak puas t. aku mmg baik je dgn heykal slama niy, yang ang maki bagai en pasaipa? ang tuh yang kuad maki org. ak gdoh dgn mamat tuh yang dia gegeh p repot kat ang pehal? lani, ang dgn kwn ang tuh mmg, err!! ckp kt mama tu, jgn duk buad mulut. aku tak maki org en. tmbah2 org mcm ang!







9 hours agoAbane Sungha


dah maki, block lak en. cakap ah kat aku skang. pasaipa nak tarik perhtian sume org? ouh, ang en baik. tak maki org. pfftt. nympah aku seh. suh lah mbr ang baik sgt p buad cte tuh print screen apa yg kami chat. ada kat aku maki ang? nak kata lembab, otak ada aje. batal lak puasa aku nnt"

                            (from budak tade adab sedap2 bahasa na marah2 aku)


Kau cakap kau rapat dengan HEYKAL.WHAT THE HELL,aku dah tade nak tawu pasal life dye,kau nak baek ngn dye ke,kau nak hidup semati ngn dye ke,itu kau punye pasal.kau sayang dye sangat kan? so kau buleh blah.NOW aku mention nama kau ABANE! aku nak kawan ngn sape pun itu aku punye pasal.KAU tuh yang suka cemburu tak bertempat! aku rapat ngn adek aku,kau pun na jeles.JANGAN JADI BODOH! aku jadi kakak dye before kau couple ngn dye la bangang.untung lah kau takda kat depan aku sekarang,kalau ada mmg kau tak selamat.AKU PALING BENCI MANUSIA TALAM DUA MUKA MACAM KAU! kau dengan life kau,bule MAM! jangan tuduh aku ni suka kacau BF orang lah!

sekali lagi kau bersuara cakap aku macam2,kau tawu ar ape aku buad ngn kau! jangan sedap mulut cakap aku ni bajet suci! aku tade usik life kau,kau plak na maki2 aku? what the hell doh kau ni ABANE! Ni bulan ramadhan la abane,so kau jangan nak kutuk2 kat belakang aku.
pkey aku ni tade tahap kesabaran ke? bila saba aku da smpai tahap,memang aku akan maki2 kau balek la BUDAK! patut la orang laen ckap kau tak matang,memang cmni la perangai kau eyh? sedar sikit kau tuh nak amek SPM,so jgn jadi shit ta bertempat okeyh.
IM ENOUGH OF YOU !

Thursday, 28 July 2011

Love Is A Losing Game ;'(



It’s a lie, it’s a lie
We can’t end like this
Come back to me again, please come back to me
I can’t believe the fact that you are leaving me
 No matter what I say to you right now,
It’s going to have no effect whatsoever
This isn’t right, this isn’t right
I can’t trust this fact
 This is all a lie, not the truth
I can’t believe it any longer
I will tell you many times to come back to me
This is all just a lie
 Now you are no longer next to me
That is the truth, I don’t want to believe it
Come back to me, even if I say this many times
All of this just has to be a lie right now
My mind knows, but my heart says that it can’t get accustommed to it
The urge to protect you comes to me without me knowing, it also seems like my clinging
This situattion that fell on top of my head randomly
I can no longer handle it
If I can’t empty you, I will try to fill it up again
I will rewrite the story of you and I

p / s : im still loving you.k byebye ;'(

Tuesday, 26 July 2011

Having Fun With Them ;)



Jyeahhh,few days ni im always having fun with my friends.After many prob come to me day by day. So now,im just want to chillex my own life. Btw,yesterday after im done with my class,my bro sham pick up me and we go for leparking ;) Actually that was the first time im meet him.HAHA,funny okeyh;) We just go to Sacc and im having my lunch at there.
Its funny when my bro sham talk non stop.He's okay meyh! Then we go to continue our leparking at extreampark until 6 o clock! hahahaha,superb tired but we having fun meyh.

For my bro sham,thnx for yesterday okey;) im really appriciate it meyh! nex time we will go out again okey meyh.Btw,thanx for the bracelet yeahh.I will take care of it nicely baby!
For tomorrow i will spend my time with my baby zalikha and fyza govagova! hahaha,superb baby ;)

Wednesday, 20 July 2011

you take my heart,but please dont break it ;'(



Dont know why,but i think you have changes alot. its okey,i will be okay. but then you must know that im really miss you ;'( im trust you ,please dont betrayed it. dont know why im crying without any reason.yeahhh,but im still fine. i give you my heart,dont killed it.
if you have any probs,just tell me. who am i in your life? you know that im caring bout you.
i miss the way you talk to me,the way you smile at me,the time when we laugh together.
im really appreaciate it when you say that you love me just the way i are.  if you read this,you know that this entry is just for you. i dont want anything else,i just want you.FULLSTOP!


Thursday, 14 July 2011

Becoming a UNISEL STUDENT ;)


TIRED LOL. Hey my baby blog,sorry yaw.Few days ni busy with orientasi sahaja meyh.Online mukabuku,update blog sume benda alah ta sempat.Kuar umah pagy2 buta,then balik pun mlm buta2.So aku teramatlah penat untuk buad benda alah ni semua.Almaklumlah,au tak stay kt hostel.Ulang alek dari rumah jew.Naseb baek dekat je fuhhh=="

First time pegy daftar kat sana,macam2 orang aku jumpa.Seriously rasa cam nervous system aku na tercabut.HAHA;) yelah,even aku ni mmg asal dari S.ALAM pun,tadelah se HOT cm diorunk sume.First Day orientasi,aku sowang2 je bai.nak carik kawan bawu ni mmg payah.Tak tawu lah sbb ape.then tetibe leh terjumpe member skolah lame.yebaaa yebaaa! Ade la jugak mmber.Then second day orientasi,ade lagy jmpe budak bawu.okay lah.sama perangai ngn aku.HAHA,aku pgil dye TODAK . cumeyl kan cumeyl kan.hikhik =)

Too many activities,so its hard na curik2 masa na rehat.Aku dpt rehat pun time dgr tazkirah semayang maghrib.mmg time uh lah dapat beguling2.hahaha,joke jelah ==" First time ingat orientasi ni mesty buhsan but then laen doh.Superb ouh! Penat pun penat,best pun best ;) Rindu nak menggila ngn diorunk.Aku ambek kos bsness managment.No members lagy.sbb mmber aku yg laen ambek medical lab ==" Takpe,slow2 nnty dpt lah mmber ;)

Cte psl mlm tady,dont know why,aku tetibe sedih gile.Banyak sgt benda aku pkey. Rasa cam owg bodoh je dah.Then abg zaha call.fuhh,naseb baek ade dye. even dye lagy gila2 daripada aku,but dye byk bgy nasihat kat aku.Actually dye da mcm abg akuh dah.Ramai minat dye,cume dye ni pelik sikit,mls na pkey psl sume benda uh.mlas lah na tayang muka dye kat sini.nnty dye kembang plak.hahaha ;) adek syg abg lah! thanx sbb temankan adek mlm tady.daripada nanges gila2 tewos gelak cam owg ta betul.hekhek ;)

Okay,aku still penat lagy doh.Next week da start class.haihh,camne nieyh.takowt seyh.ntah ape la yg jadi.tgok subject uh pun susa2 je.adoiyai==" enough for today yew.nnty ade benda ,aku update lagy panjang2 aww.HAHA ;)

Thursday, 7 July 2011

Hey hey you you,hahaha.asal tajuk entry aku camtuh? HAHA,kesengalan melanda diri.Nothing actually.just na update entry pasal dua orang budak techik ne yaw ;) Mereka just kawan aku sahaja.Tak lebih tak kurang doh.Diorunk banyak bagy advise kat aku when im rally need someone lepas ape yang dah jadi kat aku few days ago.Meyh meyh,aku tunjuk picca diorunk nie ;)


Muhammad Luqman
HAHA,ni teddy mushie2 aku yaw.
gile2 pale dye,dye pun ad la bgy bgy advise kat aku jugak ;)
thanks a lot eyh kawan.
err errr,dye ramai peminat.
hekhek,kan mushie kannn.
its good to have a very omel2 friend just like you ;)

picture of him

 

















thanx mushie mushie ;)



 

Muhd Syahran a k a Kimi
hekhek,ni pun mmber aku jugak!
perangai cm budak2 ouh.
syg kau jugak tawu.
dye ni pun sama jugak,ramai peminat.
haiyakkk ;)
thnx sbb jadi mmber gua.haha


picca of him

thanx sgt2 kat korunk taw ;)
hohohohoho




Friday, 1 July 2011

Gudbye June,Welcome July ;)


Oh oh oh,byebye June. Welcome July ;) Too many memories in June.Please,i want to erase all the memories that hurt my feeling.Please go away and dont even come back to me.
Im proud to be single lady,jyeahh ;) its okey baby.Im still young and start from this month im just busy with my study.HOHO,i will be the UNISEL STUDENT lol;)

From now on,i dont want to think about love love again.SEMAK ;) This is still me,but mybe i will be different person before this.NO nerdy2 QISTINA  yaw. Thanks to all my baby friends who always support me from behind.MUHAMMAD LUQMAN,nama anda pun tersenarai ye.HEHE,he's my teddy omel2.First GUY who give an advise to me when im really stress bout THAT person! ngeh3,sayang awak la teddy ;)

okey,aku da buhsan gile.(actly da ta tawu na membebel ape kt entry nieyh) HAHA;)
2JULY,my ayah befday,hukhuk dah 50 dah ayah eyh;) sorry ina ta tawu ape na bgy kat ayah.
tapy insyallah,bila ina da start belajar kt sane,i will do the best for you ayah and also for you mama ;) ILOVE YOU banyak lah! MUAHX!



Tuesday, 28 June 2011

Independent Girl Baby ;)



This is new of me peeps. Before this maybe ramai yang aku bagy muka.Orang buad apa pun dekat aku,aku biarkan jew.Nahh,tuh cite lama yaw.Sekarang,TALK TO THE HAND lah. You treat me nicely,i will do the same thing to you,but then if you treat me like a rubbish,i will do the double triple like a shit to you bitch! Yeahh, NO MORE QISTINA yang always DOWN.

Just listen here my bitchy2 enemy, you do what you want,you talk what you want but then one day kau akan kena balek semua tuh.ITS TRUE yaw! WHAT GOES AROUND COMES AROUND.So jangan na happy sangat dengan life kau tuh okay.RUPA & HARTA takkan kekal yaw.Maybe kau ada semua tuh sekarang,just see in the future ape yang ada lagy dekat kau okay.

And one more thing,for those yang tak taw pape tuh jangan na menyebok dengan life aku okey. pergi uruskan life kau yang tunggang langgang uh la. Aku jadi baek before this pun takde sape nak hargai KAN? Laen kali,kau tolong bersyukur dengan ORANG yang dah banyak sacrifice untuk kau nieyh paham!


Friday, 24 June 2011

LOVE? haha,aku dah tawar hati ;')


Being single,its okay.if ada bf and saked hati buad ape kan kan? (sambil kenyit2 mata).Aku , girl biasa dah selalu kena DUMP dengan lelaki nieyh.Actually, putus cinta ni lagy buad aku kuat la aku rasa ;) menanges tuh memang ade dalam lumrah seseorang perempuan,so sama macam aku.bila dah break mmg nanges punya lah.lagi lagi if break sebab bf uh yg mintak break kerana dah ada PEREMPUAN laen.haha,sama macam kes aku sekarang ni yaw.

Tapy aku tak kesah lah,hubungan aku dengan si dia pon tak berapa lama sangat,baru sebulan seminggu enam hari.HAHA,siap hari lagy aku sebut ;) Dulu masa mintak couple,biasa la lelaki,mesty guna ayat power2 punye.haha,seperti contoh : " i janji dengan you,i akan jaga you sampai bile2" "i takan curang2 dengan you,i setia je dengan you,tapi i takut if you yang curang dengan i " "i tanak you rapat2 dengan lelaki laen,i jeles tawu,please i nak you sowang untuk i". HAHA,pfft btol la kan.Aku ni dah banyak kali dengar ayat2 camni weyh.



Lelaki,mungkin tak cukup dengan satu gf kan kan? kenapa bila kite buleh jaga diri dari layan lelaki laen,and nape lelaki uh plak takleh jaga diri dari layan perempuan laen? seriously,aku sendiri tak paham doh==" aku betul2 dah serik la kena cmni.And aku dah penah kena lagy teruk lagy dari kes curang2 ni.haha,contoh lagy :"i dont like the way you are lah,so jangan kacau life aku" "aku rasa kau tak sesuai dengan aku,kite putus jelah ye" sumpah cm B TO THE A TO THE B TO THE I lah! oii brader,kau rasa kau hensem sangat kan,pegy jela couple ngn megan fox ke angelina jolie ke.cuba kau tengok,kau sama taraf ngn diorunk? HAHA,wahai lelaki yg ta sedar diuntung,if kau tak suke aku yg cmni pon tayah na menghina aku . kau tolong cermin diri sendiri dulu okay.

LELAKI KAKI KIKIS DUET,aku pon dah penah kena yaw. keluar selalu aku yg kuar duet.dye? bukan muka tak bersalah,alasan tade duet laa.aku kesian aku belanja lah.tpy cm bodoh,buleh kuar duet plak utk pempuan laen.sorry gudbye la aku cakap kat kau der.dari atas sampai bawah,fashion uptodate malangnya guna duet pempuan.HAHA,lengchai la kau.kes mamat PSIKO, ni lelaki dah terlebih sayang.nak kuar tak buleh,na msg ngn kawan pon ta bule.ape pon tak bule! ape pon tak bule! HAHA,sumpah mmg aku da penat sngat.

THE CONCLUSION, aku betul2 dah penat sangat ngn lelaki perangai cmni.aku cume bule sabar jelah.mybe ade laki yg baek kt luar uh.cuma aku belum jumpe lagy.takpe,insyallah umur aku panjang,aku akan jumpe jugak.sekarang better aku nak fokus kt study dulu.haa,ni ade pic best untuk guy yg penah dump aku dulu yaw.


YEAH ,THIS DOUBLE MIDDLE FINGER UNTUK KORUNK.
SEMOGA KORUNK BAHAGIA DENGAN LIFE KORUNK.
WHAT GOES AROUND COMES AROUND .
ITS KARMA YAW ;)

Wednesday, 22 June 2011

KU UKIR INDAH NAMAMU-(ZUL&QISTINA) ( in memory)



Bie,ini untuk bie tawu.bby da mcm owg tak betul na buad video ni .penat plus suka;) rindu gila punya pasal,terus buad video nie.sorry,sbb amat amat la simple,sbb first time buad video nie.ILOVE YOU LA BODOH!

SINGLE, and im gonna be okay.


23 june 2011 , zul yang dah hilang 15 hari tetibe muncul balek. mula2 aku eppy,but then tetibe dye cakap ade something na bgytawu.then he said that he already couple wit another girl.aku down,sedih and nanges depan lappie aku sowang2.aku dah agak benda ni mesty jadi.susah sangat ke dye na jage diri dari layan semua pempuan2 kat luar uh.maybe girl uh lagy lawa,baek dari aku.sebab uh dye pilih gurl tuh.untuk kau zul,aku terima ape kau da buad kat aku.aku cume bule cakap terima kaseh and aku doakn kau ngn dye bahagia.kau tayah pkey pasal aku, aku try lupakan kau zul.aku cuba. untuk kawan2 aku,thanx sgt sebab temankan aku waktu aku sedih semalam.if tade korang mybe aku lagy down sangat2.
im eppy with my life.chill qish ;)

Sunday, 19 June 2011

Heart Heart Broken Baby ;(




You broke my heart.Shattered my dreams, i think i'll always love you and i dont think i can even feel the same about anyone again baby.I cant imagine my life without you,im still dreaming of you will come running back because boy,i just wasn't prepared.I thought it would never end.

True love is when you shed a tear and still want him.Its when he IGNORES you and you still love him.Its when he loves loves another but you still smile and say IM HAPPY FOR YOU.'When all you really do is CRY...and CRY ;(

This is how im feeling right now.Its hurt,really hurt.Even you re still ignoring me,but im still waiting for you.Dont know why,but i still love you just like before.YOU HAVE CHANGE ALOT BABY ;(


Thursday, 16 June 2011

MY BABY OLIVER SYKES ;)


My Baby OLIVER SYKES.aww awww ;) wa minat dye lahh.ta tawu nape ;) hukhuk,style,and yg paling penting HAIR dye.perghhh,aku na pengsan klu pat jmpe dye.haha,since bile ntah aku minat kat dye nieyh.hukhuk ^,^ SONGS dye gile arhh.nak pecah eardrum aku dgr.haha,wekk! my baby OLI yaww.err err tatoo dye byk gile.tpy tak kesah pon.but then yg aku dgr dye GAY? alahai,gay tak gay lah.aku just minat jee .hekhek ;) he is vegetarian la babe ! OMG OMG! bak kata sarah.haha ;)buleh tuju lagu? hahahahha.

minat punye pasal,sampai nama FB aku pon aku letak SYKES yaww ;) anda ta suke? ade aku kesah.hahaha! masing masing have their own fav artist ryte? so do i meyhh.huhu.
take a look at his picca yaw.DROPDEAD hukhuk.oli ouh oli,na pinjam rambut buleh tak?




p/s : minat minat minat! hukhuk,comel laaaa DROPDEAD yaww

Sunday, 12 June 2011

Feeling so lonely? yes i admit it .


assalamualaikum , now na cite pasal hati dan perasaan.tpy kebanyakkan entry aku ni sume jiwang2 kan? bior ler blog aku en.hehe,jangan mara nnty kena jual lorh.btw back to my entry ni haa,memang pasal hati aku ni.hp da berapa hari tak bebunyik.msg and call from him langsung takde.GIVE UP? aku rasa aku dah kowt.sorry to say but aku dah penat.SUPER penat weyh.cuba diri kat tempat aku,korunk akan rasa ape yang aku rasa.bila dah setia,ini yang aku dapat,bile aku buad perangai lama aku nnty kunk orang cop aku PLAYGIRL.aduh,memang masalah betul laa weyh.memang dulu aku suka tukar2 lelaki.tu dulu okay.sekarang dah insaf ler.aku bab2 lovalova ni mmg parah sikit.menangis sebab lelaki,selalu laa.HAHA,dah hati aku ni cepat sangat tersentuh.nak buad camne en.

Wahai lelaki lelaki,apesal la korunk ni kan.aku tawu korunk ade rupa and harta.tade langsung ke perasaan untuk menjaga hati seorang wanita yg betul2 dah setia kat korunk? tpy tade la sume lelaki teruk.SESETENGAH sahaja yaw.bila kau sayang dye,kau tawu plak na text dye,nak call dye.bila kau dah buhsan ngn dye,kau buad tak tawu je kat dye.sampai banyak hari kau tinggalkn dye tanpa sebarang pesanan.memang wanita uh menanges tak berlagu la kan.sama macam aku lah ni.mula2 buleh la tahan,tapy sekarang dah tak.kau nak buad apa sekarang buad lah.kalau kau ingat aku,kau tawu na cari aku kat mana kan?

Kumbang bukan seekor,bunga bukan sekuntum.tapy bagi aku DYE sowang lah kumbang aku.
aku dah melayan perasaan sorang2 dah ni.For those yang suka mengata aku kat belakang2 uh,lantak korunk laa.nak cakap aku batak or obses ngn bf sendiri suka hati aku lah.janji aku tak kacau life kau kan? kalau kau tak suka tengok aku tayah la na ngadap muka aku.aku pon tak hingin la na tengok muka kau.

LOVE IS UNIQUE.kadang2 sebab love kita dengan our beloved uh makin rapat.and sebab love juga buleh mendatangkan pelbagai perasaan.Aku tawu aku ni baru je 18 tahun,dah nak cite bab2 cinta ni.ini hanya dari pandangan aku sahaja.Hari ni tetibe aku sebak.tak tawu nape.dengar lagu rancak,aku sedih.dengar lagu slow pon aku sedih.mengong dah aku weyhh.adat berlove ni.kekadang kita eppy,kekadang kita sedih.haihhh=="

enough for today,aku sunyi aku badmood.sebab uh buad entry mcm ni.so paham2 jela eyhh.bagi yg bercinta uh,selamat berbahagia;)


Thursday, 9 June 2011

Happy One Month Anniversary ;) ( in memory)






eppy one month anniversary bie.still remember this date? even still one month month , its just like one year bie. i love you and always love you.even lately ni we have too many probs but then we are still together. im miss you,and im really mean it.
actually there is many thing that i want you to know.
i miss you so badly. i miss you when you sing at me.when you laugh at me.hope we can meet ;) aku sayang kau la bodoh !
please,jgn na gedik2 cam sotong kurita yee kt luar uh. buad muke berok taw,bia tade sape na usha bie;)
love you bitak sayang !


Tuesday, 7 June 2011

Aku Bad Mood laa!





Pagi pagi je aku dah bad mood.dah la harini aku puasa .Sabar jelah qistina yee.Dari malam tady takleh nak tdo.Asek pkey pasal hari ni jee.Sekang mata tak tdow.sanggup tunggu even aku dah ngntok.last2,ape je aku dpt? harini luck kau kurang la qistina.sabar jela ye.AGAIN sabar okey.patut la aku takleh tdo malam tady.mesty ade benda tak kena.hah! ambek kau,kan betul mmg ade benda yg akan buad aku badmood.kes first date tak menjadi.haiyaaa,sabar jelah.harini bukan hari kau kowt qistina.kau tunggu jelah LAGI.hari laen je la yee.harini rasa nak campak2 barang jee.nak tdow je arhh! tdo buad aku TENANG.

Monday, 6 June 2011

Geram plus Rindu ! ( in memory)


Few days ni hati kau tunggang langgang gile.maybe now dah okay kowt.Alhamdulillah ;) semalam da lepas geram kat biy.haa,laen kali hilang2 agy yee.penat taw carik==" haiyaaa,wekk! aku bising2 pon dye leh gelak agy.mmg taleh na mara lame2 ngn budak uh.haiyaaaa ;) kasi denda kat dye,so dye kena nyanyi.woot woot! sedap taww.kalah kucing aku miaw2.haha;) sumpah rindu kat dye weyhh.ingat na kuar khamis ni,dye busy baii.so we decide kuar rabu nie.haiyaaa,harap2 jadi laa.hoho,budak botak! imy laa ;)


i love you botak! rindu tawu kat kau.maen nyorok2 lagy mmg kena sabit ngn bby tawu. esok kte meet okay biy ;) ye biy cakap bby gemok gedempol,haa biy uh pon sama okay,pkai skinny jeans pon da ta muat.HAHA(gelak jahat) ;) ilove you biy .lova lova ;)

Sunday, 5 June 2011

im confused bout you!


you have changed a lot syg.i dont know why.nape buad bby tetunggu2 mcm nie? you said that you love me.bila bby buhsan,borak ngn kawan,biy pkey bby ckp ngn owg laen.bby tawu biy jeles,and i know u still love me thats why biy mcm uh.but now,after biy da muncul balek,u spend a lot of time with you friends,with your own life.bby? susah sgt kte na berhubung.if text pown,tak sampai 1 jam,biy dah sebok buad hal laen.its okay,bby tak kesah.bile biy ckp na text bby,bby tunggu.tak kesah la sampai pagy buta pon.but then,mcm sia2 je.seriously sedih ;(



you know that i miss you.please jgn buad owg mcm nie.penat sangat sangat.terlampau penat bby.i want my old zul fazrul back! yg selalu ade ngn bby.yg selalu buad bby eppy,yg selalu teman bby.i mis you so much biy ;(

Thursday, 2 June 2011

my baby zul kembali ;) ( in memory)


yebaa yebaaa! my biy zul dah kembali.haiyaa tetibe mlm tady dye call.omg,imy you lerr.igt nak je touching ngn dye sbb hilang tetibe.then bila tawu sbb ape dye hilang tewos ta jadi meyhh.haiyaa biy,napa leh jdi sampai mcm uh meyhh.becareful lerr.cian biy dok sana smpi 2minggu.rindu baby takk?hehhee,bby ni da meroyan taw bile biy hilang.iloveyou gilegile.so many problem biy ade kan.nak buad baek pon dipersalahkan jugak.khamis ni kte jmpe okay syg.imy ouhhh.ngeeeee ;)

Tuesday, 31 May 2011

i miss him so badly ;( ( in memory)


i miss you biy.i ade buad something bad ke biy? nape hilang tewos mcm ni biy? you know that im really miss you biy.seriously,im really mean it biy.its already 11 days u re missing.DAMN! please dont do this to me biy.im lost without you.biy lupa kat i ke? nape ta text or call me biy? im waiting for you biy.now,there is no one who said love you to me every single day and time.i miss all that biy.my friends told me that maybe u dont need me anymore.omg,i dont that thing happen to me.Biy,please.dont be like this.imy like a hell biy.i dont know why i being like this.im lost,im dying without you sayang.im crying all day because of you.dont you relized that i love you TOO much! i dont have any good mood now.