Friday, 26 August 2011

Selamat Hari Raya =)


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin dan Menyambut Hari Kemerdekaan.Saja je aku wish awal2.Takot nnty dah busy.langsung tak update blog nie.Btw,3 days more nak sambut raya kan kan kan? Cepat betul bulan ramadhan nak abes dah.

Korunk dah abes shopping? jimat cermat la yew.jangan abeskan terus duet uh.hikhik ;)
Btw,kat sini nak bagitawu yg tak lama lagy aku nak benti dari unisel dah.Aku smbung bljar kt UITM TERENGGANU.jaoh kan? nak buad cmne.pegy jela.alhamdulillah ade rezeki na smbung sana.

16 nov,aku dah daftar sana.BYEBYE selangor.rindunya aku kt sni.Yela,mana penah pegy jaoh2.dah laa,malas na bebel panjang2.jaga diri yew;)

LOVE FROM QISTINA

Saturday, 20 August 2011

Test test and test ;'( RAYA RAYA RAYA =)


Hey baby blog,sorry lama gila tak update blog ni.Busy with my test.Seriously even baru satu paper pun da terkontang kanting nak buad.Tady masa buad pun macam2 hal ada.Yang budak depan dok tuka2 paper.HAIYOO ==" Aku yang sit kt belakang pun diam je.Pandang kiri,pandang kanan tapy tak pandang belakang,nnty kena sergah plak.HAHA;)Next week ada paper lagy.Sabar jela ;)

Few days more dah nak raya kan kan ? Dah shopping? Aku pun dah.Baju semua dah cukup.Alhamdulillah ;) Tinggal nak cari new high heels baru je.Tak tawu na carik mana lagy ni.Tade masa ouh ;'( Nak guna sandal laen pun semua da hancuss.HAHA;)

Bulan Ramadhan ni bulan berkat bagi semua umat Islam.Macam2 hal jadi kat aku sekarang.Takpa,selagi aku punya tahap sabar,aku still akan sabar.Hidup ibarat roda,kadang kadang kita kat atas,kadang kadang kita ada kat bawah.Biar lah apa orang laen na cakap pasal aku,yang penting aku tawu sape aku,and aku tak lupa diri.

Btw,meyh meyh lai lai layan lagu raya.Menghibur hati duka lara dengan lagu raya;)
Nak raya uh raya lah.Hari merdeka jangan lupa ye;) Adek adek comel sekalian,maen mercun uh hati2 yew.Nnty ada yang hilang jari,hilang tangan,hilang kaki,hilang pusat.Okey,aku da merepek dah ;)

LOVE FROM ME,QISTINA ;)

Wednesday, 10 August 2011

BERKAWAN biar ramai, BERKASIH biar satu ;)



A few days ni,so many prob datang terjah2 aku tanpa henti.seriously penat sangat nak melayan semua perkara yg macam rubbish uh.Nak berkawan pun salah.Aku tak paham betul la ngn orang sekarang,sekadar tegur HI pun salah.Sini ar nak cite en,aku kawan ramai uh tade lah ramai sgt.Tapy bak kata pepatah, BERKAWAN BIAR RIBU,BERKASIH BIAR SATU . So takde masalah en kalau kita sebagai insan biasa nak menambahkn kenalan. Sekadar tegur biasa2 kat FB uh,benda biasa je.Tak lebih,tak kurang.Janji kita tawu yang kita ni cuma kawan biasa je. Tapy masalah sekarang ni,bila aku atau KAWAN2 LELAKI aku walling2 kt FB uh,ada awek2 yang kurang senang.Siap add aku,then takpelah.aku ta kesah.But chill la weyh,bila aku ta sempat na approve korunk uh,dah sebok2 suwoh kawan2 hang or adek beradik hang yang laen dok add aku bagai na gila.Bila da approve,hang dok hentam aku NON STOP.weyh,relax dah la.macam aku tak penah ada bf plak.but takdelah nak OVER ACTING cam korunk.Jadi manusia ni,kena la pandai berfikir.Korunk tgok status aku single,korunk risau aku cantas mencantas BF korunk? baek aku mengisi masa lapang aku mencantas pokok2 aku yg cm hutan belantara kat luar umah uh.Aishh,aku pun banyak benda lagy na pikir,na buad daripada melayan perangai korunk yang cm budak2 uh.Kita ni perempuan,biar la sopan sikit bahasa uh okay. Aku kalau buleh saba,aku diam kan je.Tapy setiap orang ade tahap kesabaran masing2 kan? Aku pun sama.So sendiri pikir la eyh. Jangan dok terjah aku membabi buta.Bulan puasa kan ni,so tolong hormat lah.

P/S : DAH NAK DUA MINGGU UMAT ISLAM BERPUASA,TA SABAR NA RAYA YAW! TAPY RASA RAYA TAHUN NI CAM BUHSAN JE.AIYOOO =="

Friday, 5 August 2011

what goes around comes around !



For you loser,you dont know anything bout me.So just shut your mouth off.Wahai manusia,bila aku dah bagy muka,kau lagy pijak2.Kau cube diri kat tempat aku,baru kau tawu ape aku rasa.Before this aku layan kau baek,tapy last2 cm haram kau balas.Kau tuduh aku suka buad2 cerita.Jangan jadi budak yang tak ada akal doh! sikit haram pun aku tade buad cite pasal kau lah shit! kau tak tengok cmne aku marah kau lagy kan?Aku pkey kau budak,sebab uh aku diam kan jew.Tapy makin lama makin melampau dah kau nieyh.sekarang kau dengar sini,hidup uh cm roda,ada masa kite kat bawah ade masa kita dekat atas.Memang sekarang kau rasa kau cukup baek sangat,tapy ingat tuhan uh maha esa.sekali dye balas,tak tertanggung hidup kau nak tahan semua.






 "weh! hati-hati bila cakap. nak dengar ckap mbr ko ang yg dah matang sgt uh. aku bule bg apa yg aku chat dgn bdk uh! sikit pun tak goyang. dah kata aku mcm2 block lajk en. mmg ang niy jenis reka cte or suka make story? sumpah weh aku tarak hingin ppun maki ang. kang aku maki, ang dk buad suci lak en tulis kat status. tolong ah! aku dah cukup angin dah niy. aku dgn heykal tau ah apa yg ang tak puas t. aku mmg baik je dgn heykal slama niy, yang ang maki bagai en pasaipa? ang tuh yang kuad maki org. ak gdoh dgn mamat tuh yang dia gegeh p repot kat ang pehal? lani, ang dgn kwn ang tuh mmg, err!! ckp kt mama tu, jgn duk buad mulut. aku tak maki org en. tmbah2 org mcm ang!







9 hours agoAbane Sungha


dah maki, block lak en. cakap ah kat aku skang. pasaipa nak tarik perhtian sume org? ouh, ang en baik. tak maki org. pfftt. nympah aku seh. suh lah mbr ang baik sgt p buad cte tuh print screen apa yg kami chat. ada kat aku maki ang? nak kata lembab, otak ada aje. batal lak puasa aku nnt"

                            (from budak tade adab sedap2 bahasa na marah2 aku)


Kau cakap kau rapat dengan HEYKAL.WHAT THE HELL,aku dah tade nak tawu pasal life dye,kau nak baek ngn dye ke,kau nak hidup semati ngn dye ke,itu kau punye pasal.kau sayang dye sangat kan? so kau buleh blah.NOW aku mention nama kau ABANE! aku nak kawan ngn sape pun itu aku punye pasal.KAU tuh yang suka cemburu tak bertempat! aku rapat ngn adek aku,kau pun na jeles.JANGAN JADI BODOH! aku jadi kakak dye before kau couple ngn dye la bangang.untung lah kau takda kat depan aku sekarang,kalau ada mmg kau tak selamat.AKU PALING BENCI MANUSIA TALAM DUA MUKA MACAM KAU! kau dengan life kau,bule MAM! jangan tuduh aku ni suka kacau BF orang lah!

sekali lagi kau bersuara cakap aku macam2,kau tawu ar ape aku buad ngn kau! jangan sedap mulut cakap aku ni bajet suci! aku tade usik life kau,kau plak na maki2 aku? what the hell doh kau ni ABANE! Ni bulan ramadhan la abane,so kau jangan nak kutuk2 kat belakang aku.
pkey aku ni tade tahap kesabaran ke? bila saba aku da smpai tahap,memang aku akan maki2 kau balek la BUDAK! patut la orang laen ckap kau tak matang,memang cmni la perangai kau eyh? sedar sikit kau tuh nak amek SPM,so jgn jadi shit ta bertempat okeyh.
IM ENOUGH OF YOU !